mandag 12. oktober 2009

Fristaten Senja!

Av prosjekter vi har støtt på, er Fristaten Senja noe av det mest spennende vi har sett! De 4 kommunene, på norges nest største øy, med orførerne i spissen, ønsker å kople seg sammen for å løfte både navnet Senja og befolkningens kreativitet til nye høyder.
Det er et stykke arvegods som her pusses blankt igjen. Fristaten Senja ble lansert gjennom et revynummer tidlig på 70-taller og skapte den gangen såpass oppstuss, med ambassade opprettelser rundt i landet og med det resultat at  blant annet nye folk valgte å bosette seg på øya.Noen har tydeligvis båret med seg erfaringene og tankesettet fra dengang, og tar det nå fram igjen og lanserer det som et prosjekt for de neste 10 årene.
Sett fra Næroset er dette et prosjekt som på utradisjonellt vis skal forsterke og drive fram prosesser knyttet til; Befolkningsutvikling, Næringsutvikling og Omdømmebygging, eller de samme tingene som de fleste kommuner i Norge driver med. Det unike her er at disse kommunene, med orførerne i front, ønsker å slippe til humor, positiv galskap og kreativitet i mange fasetter som drivkrefter i prosjektet. Dette er noe mange prater om, og som mange skulle ønske seg, men som de færreste tør å slippe løs!
Vi i Livsverkene skal holde oss meget nær disse folkene og denne tenkningen, om ikke annet har vi herved reservert plass på første rad, som tilskuere, og kommer til å være aktive som heiagjeng og supporterklubb.
Sjekk ut Fristaten Senja på Facebook.
Stå på utav h...... orførere! Dette kommer til å bli et av høydepunktene i norsk lokalsamfunnsutviklings-historie!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar